بحث

العربية.نت

مدونة أحمد

مطبخ آيه : اطباق اللحوم .

كفتة مشوية البوتجاز
المقادير
نصف كيلو مفروم (بقرى وضانى)
او بقرى فقط
بصله متوسطه
نصف ملعقه ثوم مفروم اختيارى
نصف حزمه بقدونس وكزبره خضراء
نصف رغيف فينو مبلول فى ماء ومعصور
ويمكن استبداله بملعقتان بقسماط(خبز مطحون)
توابل حسب الرغبه والمذاق
الطريقه
نفرم البصله مع اللحم

وتضاف الكزبره والبقدونس وتعاد مره اخرى للفرم





نشكلها اصابع هكذا ويجب وضع ايدنا فى طبق مبلل ونشكل الكفته

بعد الانتهاء نتركها نصف ساعه فى التلاجه ونبدأ فى شويها

تغلف صينيه تيفال بورق فويل جيدا وتوضع على نار عاليه فوق البوتاجاز

وترص الكفته


فى البدايه ستشعرى ان الكفته التصقت قليلا وما عليكى الا تسليكها بطرف ملعقه وتقلب عالجهه الاخرى وبعد ذلك لن تلتصق



نبدأ فى تقليبها من كل جهه
ونتخلص من السائل اللى نزل منها ونرجع نضغط بظهر الملعقه عليها
حتى نتأكد من نضجها جيدا
او ممكن وضعها فى الفرن

 --------------------------------------
اللحم المشوى
على طريقة آيه
المكونات......
فخدة كاملة او ريش
التتبيلة السرية!!!!!
ربع كوب خل ... ربع كوب لبن... ربع كوب زيت..
عصير 2 بصلة 2ملعقة كاتشب 2 ملعقة عسل اسود
ملح .. فلفل.. بهار لحم.. زنجبيل ... قرفة .. روز مارى
جوزة الطيب مبشورة.. حبهان مجروش
الطريقة تتبل اللحمة بالخلطة ونعمل فيها ثقوب بالسكين وتترك فى الثلاجة ليلة كاملة
ثم وقت الطهى نسخن صينية كبيرة على البوتاجاز ونشوح اللحمة فيها بدون الصوص حتى تحمر من الوجهين وكأنها مشوية ثم توضع فى ورقة فويل
والافضل يكون طبقتين
فى صينية وتدخل الفرن مش اقل من ساعتين خصوصا لو كانت فخدة بس توضع فى الرف المتوسط فى الفرن
وعند تمام النضج نشعل فحمة ونضعها على قطعة فويل بحذر ونضع عليها
قليل من الصوص اللى نزل من اللحمة ونغلق الفرن حتى تعطى رائحة الشواء

-----------------------------
 طريقة تحضير كتف خروف ضاني مشوي في الفرن
لو عندك عزومه وعايزه حاجه شيك ومفتخره وسريعه جداا يبقي مافيش اسهل من انك تجيبي فخده او كتف ضاني وتتبليه من بليل وتاني يوم تحطيه في الفرن

الكتف نسبة الكوليسترول فيه اقل من الفخد


نجيب الكتف ونغسلها كويس ونعمل فتحات صغيره بالسكينه ونحط
وفلفل اسود حب
ممكن نعمل شقوق بالسكينه زي الجيوب ونحط ربع كوب خل ... ربع كوب لبن... ربع كوب زيت..
عصير 2 بصلة 2ملعقة كاتشب 2 ملعقة عسل اسود
ملح .. فلفل.. بهار لحم.. زنجبيل ... قرفة .. روز مارى
جوزة الطيب مبشورة.. حبهان مجروش
الطريقة تتبل اللحمة بالخلطة وتترك فى الثلاجة ليلة كاملة
وندهنها بالبهارات المشكله من بره

ندخلها التلاجه وقبل معاد الاكل ب 3 او 4 ساعاتثم نسخن صينية كبيرة على البوتاجاز ونشوح اللحمة فيها بدون الصوص حتى تحمر من الوجهين وكأنها مشوية ثم توضع فى ورقة فويل نغلف الصينيه بالفويل


وندخلها الفرن وعليها الصوص لمدة 3 ساعات وفي نص المده يعني بعد مايعدي ساعه نص نحط جنبها خضار متقطع كبير
انا حطيت بطاطس وجزر وقرنبيط ويتبلو
ونشيل الفويل قبل ماتخرج بنص ساعه
وبسسسسسسسسسسس

وطبعا من غير اي دهون خالص كفايه الدهون ايل فيها
ولما تخرخ من الفرن نسيبها ترتاح ربع ساعه علي الاقل وبعدين نقدمها


 كما قيل في الفيس بوك

في صفحة الأكل حكاية في مطبخ آيه

www.facebook.com/aya.kitchen1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger